Isolatiefolie, een andere denkwijze

Met isolatiefolie wordt doeltreffend isoleren naar een ander niveau gebracht en gaat een totaal andere wereld open om renovatie isolatie met een nieuwe aanpak in te vullen. Aan de grondslag van thermische isolatiefolie ligt het idee dat het verlies van warmte kan worden voorkomen in plaats van dit fenomeen te beperken, wat bij klassieke renovatiematerialen het uitgangspunt is.

Deze andere denkwijze vertaalt zich in een meerlaagse isolatiefolie, waarbij de verschillende lagen zuivere aluminium instaan voor weerkaatsing van warmte en de droge lucht ingesloten in de oppenfolie een hermetische en isolerende barrière vormt. Op die manier wordt buffering met reflectie gecombineerd, een oplossing van Aluthermo die voor een perfecte win-win zorgt.

Polyvalente toepassingen van isolatiefolie

Zowel bij nieuwbouw als bij renovatiewerken is aluminiumfolie isolatie een volwaardige keuze. Aan de hand van een dunne isolatiefolie kan je zonder noemenswaardige problemen voor voldoende isolering van een gebouw instaan, zowel bij residentiële woningen als bij kantoren of industriële gebouwen. Het gamma producten van Aluthermo is specifiek verfijnd om oplossingen aan te reiken om bijvoorbeeld daken te isoleren, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant, maar ook om muren en zelfs vloeren van thermische isolatiefolie te voorzien.

Omdat deze isolatie bijzonder compact en soepel is, kan de plaatser het materiaal snel aanbrengen. Onze flexibele isolatiefolie is bij installateurs dan ook een geliefd artikel om mee te werken. Het biedt het grote voordeel dat het in zo goed als alle omstandigheden verwerkbaar is, zowel om koudebruggen in muren aan te pakken als om een dak van extra isolatiefolie bovenop de bestaande (oude) isolatie tussen de balken te voorzien. Door deze veelzijdigheid is isolatiefolie als oplossing een voor de hand liggende keuze wanneer efficiëntie in uiteenlopende situaties een absolute vereiste is.

De voordelen van isolatiefolie in een notendop

Aluthermo heeft met de jaren een ruim aanbod isolatiefolie ontwikkeld om zo goed mogelijk op uiteenlopende behoeften in te spelen. Het succes van dit aanbod is in hoofdzaak aan de vele voordelen te danken.

Een van de grootste voordelen is het dunne aspect van onze thermische isolatiefolie. Aan de hand van een eigen procedé worden verschillende lagen op elkaar gelast om een compacte, makkelijk hanteerbare isolatiefolie tot stand te brengen. Door het compacte formaat kan dit isolatiemateriaal zo goed als overal worden aangewend, omdat het heel weinig plaats inneemt.

Uiteraard zijn de isolatiekenmerken een ander exclusief voordeel van onze isolatiefolie. Het weerkaatsende vermogen van aluminium wordt benut om warmte optimaal binnen te houden, terwijl de meerlaagse isolatiefolie ook een windwerend effect heeft. Omdat tocht op die manier geen vrij spel krijgt, kan warmteverlies verder worden tegengegaan.

Tot slot is ook het financiële aspect een interessant voordeel. De isolatiefolie van Aluthermo is niet alleen verrassend betaalbaar, maar levert ook extra besparingen op: door de snelle plaatsing is het aanbrengen ervan veel minder duur, en na de plaatsing garandeert de perfecte warmte-isolatie aanzienlijke besparingen op (soms hoog oplopende) energierekeningen. Het warmte-isolerende vermogen is immers veel efficiënter in vergelijking met andere isolatiematerialen, waardoor isolatiefolie van Aluthermo beslist het overwegen waard is.

Zie ook: