Een praktische oplossing: isolatie op rol

Isolatiemateriaal op rol is veruit de meest praktissche oplossing wanneer een nieuwbouw van isolatie moet worden voorzien, maar ook bij renovatie van isolatie bij een bestaande woning. Met isolatie op rol kan je immers vlot het isolatiemateriaal naar de toepassingsplaats brengen, waar de rol ter plaatse gewoon wordt afgerold en het benodigde materiaal wordt afgesneden. Dit bespaart kostbare tijd en zorgt voor een efficiënte werkplanning.

Aluthermo heeft er trouwens voor gezorgd dat voortaan ook performant isolatiemateriaal in een lichtgewicht versie op de markt verkrijgbaar is. Onze isolatie op rol bestaat uit verschillende lagen die volgens een eigen procedé aan elkaar zijn gelast. Kenmerkend voor onze isolatie op rol is het gebruik van zeer dunne isolatiematerialen, onder andere een dunne laag zuivere aluminium, dat voor warmteweerkaatsing instaat. De combinatie van deze lagen vormt een soort ‘baan’, opgerold in een handige isolatie op rol dat dankzij het lichte gewicht makkelijk te verplaatsen is. Zeker bij dakwerken is dit een interessant voordeel voor wie met de rollen de ladder op moet.

Isolatie op rol, een goedkope oplossing voor een volwaardig alternatief

De producten van Aluthermo hebben hun succes niet alleen aan de voortreffelijk isolerende eigenschappen te danken. Met isolatie op rol is ook de prijs voor het materiaal ronduit interessant. Omdat wij voor aluminium opteren als basisproduct voor onze isolatie op rol en een zeer dunne laag zuivere aluminium volstaat om het gewenste effect te bereiken, liggen de prijzen voor onze isolatie in een totaal andere klasse.

Met deze goedkope oplossing zit je trouwens goed, want het voorstel van Aluthermo kan gerust als meer dan een volwaardig alternatief worden genoemd: je bespaart niet alleen op de aankoopprijs, maar ook op je verwarmingskosten. De gereflecteerde warmte is immers een mooi extra voordeel die andereisolatie op rol niet kan bieden, omdat die geen reflecterend materiaal bevat. Dat maakt de producten van Aluthermo extra interessant.

De isolatie op rol van Aluthermo

Het aanbod van Aluthermo omvat diverse producten die zich stuk voor stuk een plaatsje in de wereld van isolatie wisten te veroveren. Aluthermo Quattro, het product vanuit de beginjaren, is wegens zijn uiterst dunne concept en polyvalente toepassingen niet meer weg te denken. Deze isolatie op rol vormde de start van ons succes en heeft het team van Aluthermo aangemoedigd om verder meer gespecialiseerde producten te ontwikkelen.

Zo kwam ook Densima als product op de markt, een isolatie op rol die in één enkel product isolatie, dampwering en een perfect onderdak weet te combineren. De grotere dikte van dit materiaal (37 mm) werd speciaal ontwikkeld om aan de Europose normen te voldoen, en in Vlaanderen is deze isolatie op rol geschikt om aan de EPC-voorwaarden te beantwoorden.

Roofreflex is dan weer uitermate geschikt als onderdakscherm. Deze isolatie op rol is eveneens EPC-gecertificeerd, interessant om voor een betaalbare prijs je renovatiewerken zinvol op de geldende normen af te stemmen. Ook Optima (42 mm dik) is een perfecte optie om bijvoorbeeld muren te isoleren en aan de vereiste nieuwe regelgevingen te voldoen.

Zie ook: