Dunne isolatie
buitenmuur

 

Uw gratis en
gepersonaliseerde offerte

Een dunne isolatie voor de buitenmuur, praktisch en efficiënt

Een huis isoleren kan heel wat kopbrekens bezorgen, zeker als het huis al aan de binnenkant is opgeknapt, maar achteraf dan blijkt dat de buitenmuren grote boosdoeners zijn die vocht aantrekken of warmteverlies veroorzaken. Een mogelijke oplossing is om te opteren voor een dunne isolatie van de buitenmuur.

Aluthermo heeft oplossingen ontwikkeld om aan deze noodzaak tegemoet te komen. Reeds in  de prille beginjaren zorgde ons product Aluthermo Quattro voor een ware doorbraak op gebied van dunne isolatie, ook om een buitenmuur te isoleren. Het meerlaagse materiaal, amper tien millimeter dik, combineert zeven lagen die door integratie van droge lucht in een luchtbellenlaag voor een perfecte afscherming zorgen. Al snel werden de grote voordelen van dit materiaal bij renovatie isolatie duidelijk.

Op die manier wordt de efficiëntie van dunne isolatie voor de buitenmuur zeer polyvalent: een product zoals Aluthermo Quattro is overal inzetbaar om aan de isolatiebehoeften te voldoen.

Roofreflex, een geknipte oplossing als dunne isolatie op de buitenmuur

Om gevels te isoleren en het optreden van koudebruggen tegen te gaan, kan Aluthermo een perfect materiaal voorstellen dat eenvoudig tegen de buitengevel kan worden aangebracht. Roofreflex is niet alleen een gedroomde oplossing voor het isoleren van daken, maar kan dankzij de uitstekende eigenschappen ook door de installateur als dunne isolatie op de buitenmuur worden gebruikt. Zeker bij nieuwbouw is dit een toepassing bij uitstek. Roofreflex is een nieuwer materiaal dat is ontwikkeld op basis van de opgedane ervaring van het team van Aluthermo.

Het dampopen membraan reflecteert de warmte in de zomer, zodat de woning binnen minder koeling behoeft. Bovendien bevat het meerlaagse materiaal ook een laag vochtwerende polyestervezel, dat geluidsdempend werkt en energieverlies verder tegengaat. Met deze dunne isolatie op je buitenmuur, heb je een oplossing die je woning waterdicht en winddicht tegen warmteverlies beschermt.

Dunne isolatie buitenmuur: een kleine investering die loont

Isoleren kost geld, maar dat hoeft daarom niet onoverkomelijk te zijn. Dunne isolatie voor de buitenmuur is bij Aluthermo een betaalbare kaart voor ieders budget. Het leuke is dat je deze investering al snel hebt terugverdient: een goed geïsoleerde buitenmuur roept warmteverlies een halt toe, waardoor je verwarming zelfs in de winter minder moet op staan. En dat scheelt in je energiefactuur, natuurlijk.

Als je opteert voor een product van Aluthermo voor dunne isolatie van je buitenmuur, dan heb je extra mogelijkheden om alle warmte te benutten. Al onze producten integreren namelijk een dunne laag zuivere aluminium die warmte weerkaatst. Dit betekent dat er geen warmte meer verloren gaat en je woning warm blijft zodra de verwarming op de comforttemperatuur is.

Want uiteindelijk is de bedoeling van elk isolatiemateriaal om het wooncomfort te verbeteren. Met de producten van Aluthermo kan dit perfect: ons materiaal is winddicht en niet warmtegeleidend, waardoor warmteverlies definitief tot het verleden behoort en je woning voortaan energiezuinig en efficiënt kan worden verwarmd.

Zie ook: