Aluminium
reflectiefolie
vloerverwarming

 

Uw gratis en
gepersonaliseerde offerte

Het werkingsprincipe van aluminium reflectiefolie bij vloerverwarming

Het team van Aluthermo heeft een gamma producten ontwikkeld dat uitgaat van de bijzondere eigenschappen van aluminium, een materiaal dat interessante isolatievoordelen kan bieden. Zo hadden fabrikanten van radiatoren al snel door dat een vel aluminiumfolie ervoor kan zorgen dat stralingswarmte wordt weerkaatst, wat het verwarmingsrendement van hun toestellen verbeterde. Hetzelfde voordeel doet zich voor bij onze aluminium reflectiefolie voor vloerverwarming, verwerkt in onze vloerisolatie materialen als interessant alternatief voor isolatiechape.

Omdat aluminium warmte weerkaatst, bieden zich zeer interessante isolatiealternatieven aan. Een ideaal product voor deze toepassing is Aluthermo Quattro: superdun en zeer performant als het op isoleren aankomt. Door aluminium reflectiefolie voor vloerverwarming aan te wenden, worden verbluffende resultaten bereikt op het vlak van warmte-isolatie en warmterendement.

Beide voordelen worden in elk van onze producten benut in een meerlaags isolatiemateriaal dat ook andere eigenschappen biedt, interessant in combinatie met aluminium reflectiefolie bij vloerverwarming. Zo wordt ons meerlaags product gekenmerkt door dampdichtheid. Bij vloerisolatie is dit een belangrijk pluspunt, omdat vocht een grote boosdoener is dat voor warmteverlies kan zorgen. Door damp en dus vocht te weren, zorgt onze vloerisolatie ervoor dat de opgewekte warmte van de vloerverwarming optimaal behouden blijft. Op die manier voorkom je opnieuw warmteverlies en wordt er geen energie verspild aan nodeloos bijverwarmen. Je vloerverwarming werkt efficiënt en vooral zuinig.

Zie ook: