Aluminium
noppenfolie

 

Uw gratis en
gepersonaliseerde offerte

Een dampscherm op basis van aluminium noppenfolie

Om de uitstekende warmtereflecterende eigenschappen van isolatiefolie op basis van zuivere aluminium verder uit te breiden, combineert Aluthermo dit basisprincipe met aluminium noppenfolie. De bedoeling van deze unieke combinatie, geperfectioneerd in ons product Reverso, is om een dampscherm tot stand te brengen.

De aluminium noppenfolie creëert een natuurlijke barrière met luchtbelletjes, die voor een dampwerende werking zorgen. Bovendien wordt het geheel op die manier samendrukbaar, waardoor de oplossing heel eenvoudig aan te brengen en te verwerken is. De luchtbarrière, die in de aluminium noppenfolie van het isolatiemateriaal tot stand is gebracht, garandeert een zeer lage warmtegeleidingscoëfficiënt, de zogenaamde lambdawaarde, van groot belang om de kwaliteit van het isolatiemateriaal te bepalen.

Toepassingen van aluminium noppenfolie

De luchtbarrière die in de aluminium noppenfolie ontstaat, zorgt voor heel wat toepassingsmogelijkheden. Uiteraard is het dampwerende vermogen een belangrijk element om de kwaliteit van een isolatiefolie te verbeteren. Warmte behouden is een eerste, belangrijke stap, maar vocht en damp op afstand houden is een stap verder om voor kwaliteitsvolle isolatie te zorgen.

Op basis van jarenlange ervaring heeft Aluthermo dit principe in diverse producten van het gamma geïntegreerd, onder andere in het product Reverso, om klanten de mogelijkheid te bieden aan de hand van een volwaardig isolatiemateriaal op basis van isolatiefolie geïntegreerd met aluminium noppenfolie voor een complete, doeltreffende isolatie te kunnen zorgen.

Zie ook: