Opteer voor isolerende dakfolie om je isolatie te verbeteren

Je woning isoleren is geen luxe: we wonen immers in een land waar kou en vocht meer dan de helft van het jaar ons leven mee bepaalt. En kou en vocht zijn net twee boosdoeners die ons wooncomfort aardig kunnen aantasten. Met een goede dakisolatie hou je die gewoon buiten en kan je ondanks het weer lekker knus van je woning genieten. Feit blijft natuurlijk dat je een goede dakisolatie moet vinden.

Aluthermo kan je een aantal interessante producten voorstellen die je als isolerende dakfolie kan (laten) aanbrengen om je isolatieprobleem in huis op te lossen. Onze isolerende dakfolie is een dun materiaal dat geweldige isolatie-eigenschappen heeft. Andere, klassieke isolatiematerialen bestaan meestal uit dik materiaal, omdat men vertrekt van producten met een lage warmtegeleidbaarheid. Hoe dikker het materiaal, hoe minder het warmteverlies. Onze isolerende dakfolie is echter gebaseerd op een ander werkingsprincipe dat warmteverlies meteen annuleert: aluminium.

Aluminium heeft de eigenschap dat het warmte weerkaatst. Een dunne laag aluminium volstaat om deze positieve effecten in een performante, dunne isolerende dakfolie te integreren. En net omdat onze dakisolatie zo dun is, zijn de toepassingsmogelijkheden veel ruimer: bij renovatiewerken verlies je geen kostbare ruimte. Een product zoals Aluthermo Quattro kan je trouwens als isolerende dakfolie gewoon in combinatie met bestaande isolatie aanbrengen. Op die manier benut je beide eigenschappen en creëer je een aanvulling die voor optimaal wooncomfort zal instaan.

Zie ook: