Oud appartement
isoleren

 

Uw gratis en
gepersonaliseerde offerte

Met Aluthermo kan je probleemloos een oud appartement isoleren

In vele omstandigheden krijgt een appartement vaak de voorkeur boven een woonhuis: een pasgetrouwd koppel dat een startonderkomen wenst, studenten die hun zelfstandigheid vragen, grootouders die een kleinere behuizing wensen… Maar net als bij een oud huis is isoleren toch wel belangrijk.

Omdat plaatsgebrek iets is dat je in een appartement liever vermijdt, kan je bij Aluthermo terecht voor een goede isolatie om je oud appartement te isoleren. Ons materiaal is uitermate geschikt wegens zijn dunne uitvoering: dankzij gebruik van aluminium als werkingsprincipe, volstaat een dunne aluminiumfolie om het gewenste isolerende effect tot stand te brengen. Zo kan je de muren en ook de vloeren met onze handige oplossingen in een oogwenk met isolatiemateriaal bedekken.

Goede redenen om een oud appartement te isoleren

Zeker bij een oud appartement is isoleren ook uit akoestische overwegingen een goed idee. Een hermetische, geluiddichte laag vermindert immers de overlast voor de boven- en benedenburen wanneer je de vloeren met geschikt isolatiemateriaal bedekt. En ook de binnenmuren isoleren houdt het geluid van je buren in het appartementsgebouw gedempt.

De hoofdreden van isoleren is natuurlijk uit warmteoverwegingen. Op dat vlak zijn de regelgevingen veel strenger geworden dan vroeger. Zeker als je het appartement koopt, ben je bijna verplicht om je oud appartement te isoleren om het vereiste EPC-certificaat te behalen, zodat je onderkomen aan de warmte-isolatievereisten voldoet. Aluthermo stelt interessante producten voor waarmee je dit op een budgetvriendelijke wijze kunt oplossen.

Zie ook: