Oud huis isoleren
geen spouwmuur

 

Uw gratis en
gepersonaliseerde offerte

Een oud huis isoleren dat geen spouwmuur heeft? Kies voor Aluthermo

Een gebruikelijke methode om voor natuurlijke isolatie te zorgen, is het toepassen van een spouwmuur tijdens de bouw van een huis. Bij een spouwmuur is de buitengevel van de binnenmuur gescheiden door een tussenruimte. De lucht in deze tussenruimte zorgt voor een natuurlijke buffer, en vermijdt ook dat vocht op de buitenmuur naar binnen overslaat. Sommige woningen hebben echter geen spouwmuren en dan is goede isolatie aanbrengen absoluut noodzakelijk. Maar hoe kan je een oud huis isoleren dat geen spouwmuur heeft?

Aluthermo stelt een aantal oplossingen voor die je kunt gebruiken om vochtproblemen en warmteverlies tegen te gaan. Werk je aan de buitenzijde van een oud huis om te isoleren, dat geen spouwmuur heeft, dan kan je Roofreflex gebruiken om je gevel water- en winddicht te maken. Dit materiaal is trouwens EPC-gecertificeerd, een extra reden om je warmte-efficiëntie ook volgens de normen te krijgen.

Maar moet je een oud huis isoleren dat geen spouwmuur heeft, dan kan je natuurlijk ook aan de binnenkant isolatiemateriaal van Aluthermo aanbrengen. Ons product Aluthermo Quattro is een polyvalente optie van amper 10 mm dik waarmee je zonder plaatsverlies je muren aan de binnenkant gaat isoleren. Zo hoef je geen woonruimte op te offeren en kan je toch de warmte-efficiëntie gevoelig verbeteren, zelfs wanneer het gebouw geen spouwmuren heeft. De laag aluminium die in al onze producten aanwezig is, zorgt ervoor dat de warmte wordt weerkaatst, waardoor het rendement van je verwarming aanzienlijk verbetert.

Zie ook: